Ο WITTGENSTEIN ΚΑΙ ΤΟ TRACTATUS

16.00
 

Συγγραφέας: MORRIS MICHAEL

Εκδόσεις Ίαμβος 2019

"Πρόκειται για ένα εξαιρετικό βιβλίο το οποίο παρέχει μία ξεκάθαρη και άμεση ανάλυση που είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τους φοιτητές. Ταυτόχρονα, μεταδίδει μία αίσθηση του βάθους, της σημαντικότητας και του ενδιαφέροντος του κειμένου του Wittgenstein. Ο Morris διασαφηνίζει κάποια από τα πιο σημαντικά ζητήματα για την ερμηνεία του Tractatus, και ο χειρισμός του διακατέχεται από ένα βαθύ ενδιαφέρον για τη σκέψη του Wittgenstein που όχι μόνο θα εμπνεύσει τους φοιτητές να εμβαθύνουν περισσότερο αλλά θα προσελκύσει και τους έμπειρους αναγνώστες". (Peter Sullivan, University of Stirling, UK)

O Wittgenstein είναι ο πιο επιδραστικός φιλόσοφος του 20ού αιώνα. Το "Tractatus Logico-Philosophicus" είναι το κατεξοχήν πολυδιαβασμένο έργο του παραμένοντας ένα από τα πιο αινιγματικά και αμφιλεγόμενα βιβλία φιλοσοφίας που έχουν γραφτεί.
Με τις βαθιές του ιδέες για τη φύση της γλώσσας, της πραγματικότητας και της αναπαράστασης έχει εμπνεύσει όχι μόνο φιλοσόφους αλλά επίσης συγγραφείς και μουσικούς.
Το έργο "Ο Wittgenstein και το Tractatus" εξετάζει:
-τη ζωή του Wittgenstein και το υπόβαθρο του Tractatus
-τις ιδέες και το κείμενο του Tractatus
-τη σπουδαιότητα του έργου του Wittgenstein για τη φιλοσοφία σήμερα
Το ανά χείρας βιβλίο "Ο Wittgenstein και το Tractatus" αποτελεί ένα χρήσιμο οδηγό για όλους τους φοιτητές οι οποίοι ασχολούνται με τον Wittgenstein, τη φιλοσοφία της γλώσσας και τη μεταφυσική.