Αμμόχωστος: Urbs Clarissima – Ενδοξότατη Πόλη / FAMAGUST MOST GLORIOUS CITY

100.00
 
Αμμόχωστος: Urbs Clarissima – Ενδοξότατη Πόλη
Ο δίγλωσσος τόμος του Μελάθρου Οικουμενικού Ελληνισμού για την Ιστορία της Αμμοχώστου από την προϊστορία μέχρι σήμερα.
Famagusta: Urbs Clarissima – Most Glorious City
The bilingual volume from the Foundation of Ecumenical Hellenism on the History of Famagusta from prehistory to the present day.
 
Αυτή η δίγλωσση έκδοση (ελληνικά-αγγλικά) που περιλαμβάνει την ιστορική αναδρομή της Αμμοχώστου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα πραγματοποιείται για την πληροφόρηση της παγκόσμιας κοινότητας σχετικά με την πόλη-φάντασμα από την οποία εκδιώχθηκαν βιαίως οι Έλληνες το 1974. Η αποτυχία εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας για εξεύρεση επίλυσης στο ζήτημα είναι παταγώδης με αποτέλεσμα τη διαιώνιση του προβλήματος και την εμφάνιση προκλητικών ενεργειών οι οποίες εντείνουν την ήδη αδιέξοδη κατάσταση.
 

Έργο τεσσάρων καθηγητών Πανεπιστημίου και υπό την επιστημονική εποπτεία του Καθηγητή κ. Σάββα Νεοκλέους το οποίο επιδιώκει να διαφωτίσει τους αναγνώστες σχετικά με την ιστορία και το παρόν της Αμμοχώστου. Συνοδευόμενη από πλούσιο αρχειακό φωτογραφικό υλικό, αυτή η έκδοση επιχειρεί να παρουσιάσει με επιστημονική τεκμηρίωση την ιστορική αλήθεια για την Αμμόχωστο ώστε να αποτελέσει έργο αναφοράς και πολύτιμο εργαλείο στα χέρια κάθε ερευνητή, μελετητή, ιστορικού αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου για την ιστορία του τόπου.

Ο σκοπός του Μελάθρου για αυτή την έκδοση είναι η δωρεάν διανομή του στα ξένα κέντρα πληροφόρησης, η παρουσίασή του σε ειδικές για το ζήτημα εκδηλώσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες του κόσμου και η ενεργοποίηση κάθε Έλληνα και φιλέλληνα σε όλο τον πλανήτη σχετικά με το ζήτημα-πληγή της Αμμοχώστου. Τα έσοδα από τη διάθεσή του θα προοριστούν αποκλειστικά στη διεθνή ιστορική ενημέρωση.

Χαιρετίζω το παρόν πόνημα, το οποίο, συνεπεία της αξιέπαινης δράσης που αναπτύσσει το Μέλαθρον Οικουμενικός Ελληνισμός, αποκτά ιδιαίτερη ιστορική σπουδαιότητα και μορφωτική αξία για τις παρούσες και τις νεότερες των γενεών. Πρώτων όλων, όμως, ενισχύει τη βούληση και αποφασιστικότητα για συνέχιση του αγώνα μέχρι τη δικαίωση και την οριστική επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες”.

Πρόεδρος Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης

“Οι συγγραφείς του επιδιώκουν μέσα από τις σελίδες του να αναδείξουν την λαμπρή ιστορική της πορεία, τα πολιτιστικά της επιτεύγματα και τους ηρωικούς της αγώνες για το πολυτιμότερο αγαθό της Ελευθερίας. Αγώνες οι οποίοι συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Ως Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου επευλογώ τις προσπάθειες αυτές και συγχαίρω ολοθέρμως τόσο τους εμπνευστές της προσπάθειας αυτής όσο και τους λαμπρούς επιστήμονες οι οποίοι συνέγραψαν τον τόμο αυτό.”

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος

 

ΠΡΟΛΟΓΙΖΟΥΝ-ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΝ

  • Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης
  • Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  • Ημερομηνία Έκδοσης: 2022
  • Σελίδες: 180
  • Διαστάσεις: 23×31,5
  • Έκδοση: Πολυτελής
  • Σκληρό Εξώφυλλο
  • Εκτύπωση 4 χρωμάτων
  • Γλώσσα: ελληνικά-αγγλικά
  • Διατίθεται: Ναι