Η ΛΕΓΕΩΝΑ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ

5.00
 

Εκδόσεις Ρενιέρη 2013

Η ΛΕΓΕΩΝΑ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ είναι επαναστατική οργάνωση.
Σκοπός της δεν είναι να ανατρέψει το υπάρχον ολοκληρωτικό καθεστώς, αλλά να πείσει τους πολίτες που έχουν χάσει κάθε ελπίδα ευτυχούς διαβίωσης και επιβίωσης ότι μπορούν, αυτοί οι ίδιοι, να το καταστρέψουν.
Η ΛΕΓΕΩΝΑ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ είναι τρομοκρατική οργάνωση.
Κατεδαφίζει κτίρια, ληστεύει τράπεζες, καταστρέφει την κρατική υπηρεσία προσωπικών δεδομένων, βάφει κόκκινο το κοινοβούλιο και, όταν δεν μπορεί να το αποφύγει, σκοτώνει.
Η ΛΕΓΕΩΝΑ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ είναι μια ομάδα εφήβων.
Δέκα ιδιαίτερα ταλαντούχοι έφηβοι, ιδιοφυείς ίσως, που προέρχονται από κάθε κοινωνική τάξη. Μετανάστες, τσιγγάνοι, μικροαστοί και μεγαλοαστοί, όλοι απόβλητοι και αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι να αποδείξουν ότι πάντα υπάρχει μια εναλλακτική λύση, καλύτερη από την "καλύτερη δυνατή κοινωνία".
Η ΛΕΓΕΩΝΑ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ είναι το δημιούργημα του Δασκάλου.
Ενός ανθρώπου που γνώρισε την κοινωνική αναγέννηση -καθώς και τον πρόωρο θάνατο- της δεκαετίας του εξήντα. Που ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, έζησε στο δάσος, στην έρημο και στη θάλασσα -με ανθρώπους που κατείχαν μόνο όσα είχαν ανάγκη- και βίωσε την αδυναμία τους να αντιδράσουν στην αλαζονική λαίλαπα του δυτικού πολιτισμού.
Η ΛΕΓΕΩΝΑ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ είναι ένα μυθιστόρημα.
Ένα μυθιστόρημα για μια όχι και τόσο μακρινή δυστοπία. Για έναν διόλου θαυμαστό και διόλου καινούριο κόσμο όπου οι άνθρωποι έχουν πάψει να ελπίζουν, να ονειρεύονται και να πιστεύουν.
Η ΛΕΓΕΩΝΑ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ είναι μια ιστορία πίστης.
Της πίστης ότι όλα είναι δυνατά, αρκεί να παλέψεις γι' αυτά. Της πίστης ότι τίποτα δεν αλλάζει, αν δεν το αλλάξεις μόνος σου.
Η ΛΕΓΕΩΝΑ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ είναι ο προπομπός του κόσμου που έρχεται.
Τρέχοντας - κι ας κουτσαίνει. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)