ΜΙΑ ΦΟΡΑΝ ΤΖ' ΕΝΑΝ ΤΖΑΙΡΟΝ

13.00
 

Πρόκειται για δέκα εννέα εικονογραφημένα κυπριακά παραδοσιακά παραμύθια που ξυπνούν παιδικές μνήμες για τους παλαιότερους και ξεδιπλώνουν για τα σημερινά παιδιά έναν αλλιώτικο, παραμυθένιο κόσμο στον παιδικό τους ορίζοντα. Τα παραμύθια της συλλογής αυτής είναι εκείνα που οι παλαιότεροι άκουγαν από τις γιαγιάδες και τα οποία διατηρήθηκαν από στόμα σε στόμα για εκατοντάδες χρόνια. Παραμύθια για βασιλιάδες, βασιλόπουλα και βασιλοπούλες, αλλά και για δράκους και μάγισσες. Για φτωχούς, που θαρρείς πως τους ξέχασε ο Θεός, αλλά στο τέλος η καλοσύνη και τιμιότητά τους τούς ανταμείβει. 
Παραμύθια βγαλμένα μέσα από τη σοφία του λαού, διδακτικά, που αναδεικνύουν το ήθος, την αρετή και τις πανανθρώπινες αξίες, που κινδυνεύουν στους καιρούς μας να χαθούν!

 

Το βιβλίο είναι γραμμένο στη σύγχρονη κυπριακή διάλεκτο και κατά τρόπο που μπορεί να την κατανοήσει ο καθένας, ακόμη και όσοι δεν γνωρίζουν την κυπριακή τοπολαλιά.

Τη συγκέντρωση και την καταγραφή του περιεχομένου έκανε η Ριάνα Ανδρέου Κωνσταντίνου, την εικονογράφηση η Αλεξάντρα Χριστοδούλου και την επιμέλεια είχε ο Πανίκος Κωνσταντίνου.

 

Ιδιωτική έκδοση Δεκέμβρης 2018