Η Χαμένη Πόλη του Θεού Πιθήκου

 
16.60
 

Η χαμένη πόλη του Θεού πιθήκου


Μια αληθινή ιστορία

Douglas Preston
μετάφραση: Σωτήριος Φ. Δρόκαλος

Βιβλιοπωλείο Λαβύρινθος, 2019
374 σελ.
ISBN 978-618-5422-02-8

 

Επί 500 χρόνια, οι θρύλοι μιλούσαν για μια χαμένη αρχαία πόλη, κρυμμένη στο τροπικό δάσος της Ονδούρας – ένα μέρος τόσο ιερό ώστε εκείνοι οι οποίοι θα τολμούσαν να το διαταράξουν θα έπεφταν άρρωστοι και θα πέθαιναν. Το 2012, ο Ντάγκλας Πρέστον συνενώθηκε με μια ομάδα επιστημόνων στην αναζήτησή τους για την εύρεση της Λευκής Πόλης, ανεβαίνοντας σε ένα ετοιμόρροπο αεροπλάνο, του οποίου η ιστορική πτήση θα άλλαζε τα πάντα. Χρησιμοποιώντας διαστημική τεχνολογία που μπορούσε να χαρτογραφήσει το έδαφος κάτω από την πυκνότερη κομοστέγη της ζούγκλας, εκείνη η πτήση αποκάλυψε συνταρακτικές ενδείξεις όχι μόνο για μια πόλη αλλά για έναν ολόκληρο χαμένο πολιτισμό. Όμως, όταν η αποστολή έφτασε επιτέλους στα ερείπια, πολεμώντας ενάντια σε χειμαρρώδεις βροχές και δηλητηριώδη φίδια στην πιο πυκνή ζούγκλα του κόσμου, χτύπησε η τραγωδία: ο Πρέστον και άλλοι προσβλήθηκαν από μια μυστηριώδη –και αγιάτρευτη– ασθένεια.

Η ΧΑΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΙΘΗΚΟΥ είναι η αληθινή καταγραφή ενός αυτόπτη μάρτυρα, για μια από τις σπουδαιότερες ανακαλύψεις του 21ου αιώνα – μια ιστορία αρχαίων κατάρων, σύγχρονης τεχνολογίας, ενός εξαφανισμένου πολιτισμού και ενός συγκλονιστικού ιατρικού μυστηρίου. 

Ένας θρύλος πεντακοσίων ετών. Μια αρχαία κατάρα. Μια μυστηριώδης τροπική ασθένεια και ένα πρωτοποριακό ταξίδι στην ανεξερεύνητη καρδιά της πιο επικίνδυνης ζούγκλας του κόσμου. 

«Η σπουδαιότερη αρχαιολογική ανακάλυψη του 21ου αιώνα» 

- National Geographic Society. 

Νο 1 Best Seller στη λίστα των New York Times.

Latest Arrivals / Νέες παραλαβές