ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ (1966)

Ίσως το γνωστότερο και δημοφιλέστερο κόμικ των ελληνικών εκδόσεων. Ξεκίνησε την έκδοσή του το 1966, και με μεγάλη επιτυχία κυκλοφόρησε 2452 τεύχη πρίν σταματήσει την κυκλοφορία του (μαζί με όλες τις εκδόσεις Ντίσνευ στην Ελλάδα) το 2013. Τα Ντίσνευ είχαν πρωτοεμφανιστεί στην σειρά Γέλιο και Χαρά των εκδόσεων Πεχλιβανίδη (http://bibliocosmos.com/category-2/1954/) το 1954 και μετά ξανά από τον Πεχλιβανίδη - και πάλι - το 1961 μέσα από το 'Περιοδικό του Μίκυ Μάους'. Αυτή είναι η μακροβιότερη σειρά του Ντίσνευ στην Ελλάδα (αν και ακολούθησαν πάρα πολλές διαφορετικές εκδόσεις του Ντίσνευ - πάλι από τις εκδόσεις Τερζόπουλου). 

Με το Μίκυ Μάους μεγάλωσαν γενεές και γενεές και μάλιστα για ορισμένους όλα τα εικονογραφημένα θεωρούντε 'Μίκυ Μάους' (ακόμα και όταν πρόκειται ν' αναφερθούν σε κινούμενα σχέδια). Αυτό, αν και είναι πραγματικά περίεργο, δείχνει πόσο πολυσυζητημένο και δημοφηλές κόμικ είναι αφού έφτασε η ονομασία του να γενικεύει χιλιάδες κατηγορίες!

Επειδή πρόκειται για την μεγαλύτερη σειρά κόμικ, είναι πολύ δύσκολο να συμπληρώσει κάποιος ολόκληρη την συλλογή και συχνά οι συλλέκτες περιορίζονται στα πρώτα 500 τεύχη ή στα πρώτα 1000. Τα πρώτα 500 τευχη είναι εξαιρετικά δύσκολα να μαζευτούν. Γενικά είναι δύσκολη σειρά λόγω των πολλών τευχών που έχουν κυκλοφορήσει. Υπάρχουν επίσης και νουμερα που είναι εξαιρετικά δύσκολα, όπως πχ το 119 (ολυμπιακό τεύχος), το πρώτο τεύχος (προσοχή στις ανατυπώσεις!!!) και γενικά τα πρώτα 100.